Nagyvilág Színes-érdekes

Több mint 131 ezer fontért kelt el Micimackó ikonikus hídja

A.A. Milne Micimackó-történeteinek ikonikus hídja több mint 131 ezer fontért kelt el egy angliai árverésen – adta hírül a BBC News.

Az ashdowni erdőben 1907-ben épült fahíd volt az, ahol a Micimackó-történetek írója, A. A. Milne gyakran játszott fiával, Christopher Robinnal, és a híd Micimackó és barátai kalandjainak központi helyszínévé vált a Százholdas Pagonyban. A hidat 1997-ben lebontották, mivel elkopott a sok-sok látogató alatt, és a Walt Disney vállalat segítségével egy újat építettek. Az eredeti hidat az ashdowni erdő központjában megőrizték és a helyi önkormányzat nemrég engedélyt adott arra, hogy felújítsák. Helyi tölgyfát használva pótolták ki a hiányzó elemeket, és a teljesen felújított hidat kínálták árverésre. A Summer Place auckciósház szakemberei mintegy 60 ezer fontra becsülték árát, de titkon remélték, hogy akár 240 ezer fontot is fizethet érte új tulajdonosa.
     
Az aukciósház a világ minden tájáról kapott ajánlatot a hídra.

“Felvillanyozott minket a hatalmas globális érdeklődés, de örülünk annak, hogy hazánkban marad a híd” – mondta James Ryland, az aukcióért felelős szakember.

A vevő Lord De La Warr, akinek Buckhurst Park nevű birtoka Kelet-Sussex grófságban van. A birtok része az az erdő – az Ötszáz Holdas Pagony – amely a Micimackó-történetek Százholdas Pagonyát ihlette.

“Büszkén állítjuk ki a hidat a birtokon” – mondta Lord De La Warr, aki reményének adott hangot, hogy sok gyermek és felnőtt fogja megcsodálni az eredeti hidat birtokán.

2021. október 8.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Időjárás

GÖDÖLLŐ IDŐJÁRÁS

Valutaváltó