Aktuális hírek

Teljesítették az áramelosztók a minőségi követelményeket az energiahivatal jelentése szerint

Az elosztóhálózat-üzemeltető társaságok teljesítették az áramellátás nem tervezett megszakadásának átlagos gyakoriságára és a kiesési mutatókra vonatkozó minőségi követelményeket tavaly, és egy szolgáltató kivételével eleget tettek az áramellátás nem tervezett megszakadásának átlagos időtartamára vonatkozó követelményeknek is – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán, értékelő jelentése alapján.

A MEKH évente készít értékelő elemzést az elosztók és a rendszerirányító tevékenységéről, hogy megállapítsa, az elvárt színvonalon történik-e a felhasználók villamosenergia-ellátása, és ösztönözze a társaságokat az ellátás minőségi paramétereinek javítására.
A hivatal 2021-es jelentésében a hat elosztói engedélyes – E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.; MVM Démász Áramhálózati Kft.; ELMŰ Hálózati Kft.; E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.; MVM Émász Áramhálózati Kft.; OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. – és az átviteli rendszerirányító, a Mavir Zrt. tevékenységét értékelte.

A társaságok jelentései alapján készült értékelés szerint a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályairól szóló rendeletben foglaltak alapján elosztási díjcsökkentést egyik elosztónál sem kell alkalmazni.
A jelentés szerint az átviteli rendszerirányító kiesési, valamint rendelkezésre nem állási mutatójának 3 éves átlaga is megfelelt az előírásoknak, így a MEKH a villamosenergia-átvitel üzembiztonságának értékelése keretében elfogadta a Mavir Zrt. beszámolóját.

2022. 06. 29.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Időjárás

GÖDÖLLŐ IDŐJÁRÁS
2022. június
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Valutaváltó